Mondhatjuk azt, hogy mind a Sampdoria, mind a Palermo meglepően jól szerepel a 2014/15-ös szezonban. A Samp tavaly a középmezőnyben végzett, egyértelmű volt, hogy ők alapból magasra tették a lécet, viszont jelenleg valahol a dobogó körül kavarognak, szóval meglepően jól nyomták le az első kört. A Palermo pedig újoncként, a bent maradás nyilvánvaló céljával, a középmezőny élén küzd hétről-hétre kellemes meglepetésben részesíti szurkolóit. Úgy is mondhatjuk tehát, hogy 2 meglepetéscsapat találkozott múlt vasárnap a Luigi Ferraris stadionban.

A streames meccsnézés átka, hogy nem minden esetben van működő link a meccs kezdésének pillanatában, én is még teljes erővel kutattam valami működő vonal után, amikor már 1:0-ra ment a Samp Eder mester góljával. Finoman szólva nem a miénk volt az első játékrész. A hazaiak teljesen ránk erőltették a stílusukat, simán vezethettek volna több góllal is.

Genova kék oldalán félistenként tisztelik Beppe Iachinit

Így értünk a szünethez, és nem tudom, hogy vajon mit mondhatott Iachini a srácoknak az öltözőben, mindenesetre a második játékrészre egy teljesen más Palermo jött ki. Ritkán látni ilyen meccset, ahol ennyire különbözne a 2 félidő. A csapat játszott, teljesen elfojtotta a Sampdoria támadásait, diktálta a tempót, gól(oka)t lőtt, és megérdemelten hozta el az egy pontot.

A mieink is ott voltak!

Először úgy gondoltam, hogy írok a bírókról, a meg nem adott gólról, arról, hogy hány ponttal lehetne most több a Palermónak normális bíráskodás esetén... De minek? A bírói szövetség úgysem csinál semmit, a 2 pontot úgysem kapjuk meg, Mihajlovicnak meg volt képe a gólt igazoló fotót megnézve azt mondani, hogy nem bizonyító erejű a fotó, mert nem a gólvonalról lett fényképezve.

Sinisa, nem elég egyértelmű??!!

Annyit azért hozzáfűznék, hogy ha ez egy „nagy” csapattal fordult volna elő (gy.k. Juventus, Roma, Inter, Milan, Napoli (?)), akkor még hetekig téma lenne a meg nem adott gól…

Vasárnap délután újabb erőpróba, a 14. helyezett Hellas Verona fog Palermóba látogatni. 3 ponttal vannak csak mögöttünk Lüke Toniék, tehát nem mondhatnánk, hogy ez egy országos 1-es, de mindenképpen be kéne húzni, mert az utóbbi 3 meccsen 2 pontot sikerült csak összeszedni. Úgyis van törlesztenivalónk, hiszen az őszi meccsen nem éppen megérdemelten kapott ki a csapat Veronában.

VASÁRNAP 15:00

PALERMO-HELLAS VERONA

FORZA ROSANERI!!!!